четвртак, 12. април 2018.

Lipo Tonik sa voćnim kiselinama 5%


Lipo kozmetika je domaći brend koji sam sasvim slučajno otkrila, guglajući u potrazi za tonikom za lice sa kiselinama, koji je pritom bez alkohola. Odlučila sam se da moj izbor bude Lipo Tonik sa voćnim kiselinama 10% , međutim, oba puta kada sam kupovala ovaj proizvod, u obližnjoj prodavnici su imali samo onaj od 5%.  Ne ponavljam često kupovine kada su ovakvi proizvodi u pitanju, ali ovaj me je zaista oduševio, pa već sada znam da ću da ga kupim uskoro ponovo, samo u većoj koncentraciji.

Ovaj proizvod je namenjen vršenju vrlo blagog hemijskog pilinga, zahvaljujući glikolnoj i mlečnoj kiselini. Voćne kiseline imaju zadatak da uklone mrtve ćelije sa kože, rehidriraju epidermis, izbeljuju fleke i stimulišu obnavljanje i regeneraciju kože. U kojoj meri će biti učinkovite, zavisi od koncentracije koja se koristi. 5% je izuzetno nizak procenat, od kojeg se ne može očekivati čudo niti neka velika promena, ali se svakako preporučuje da se počne od niže koncentracije koju ćemo postepeno povećavati. Najbrže rezultate daće profesionalni tretman voćnim kiselinama (gde se koriste daleko veće koncentracije kiselina) koji možete obaviti u kozmetičkom salonu.


Prvi put, kada sam ga nanela na kožu, izazvao je blago crvenilo i peckanje, međutim, svaki sledeći put nije bilo ni crvenila niti bilo kakve iritacije. Javljanje blagog crvenila i peckanja je sasvim normalno kada tek krećemo sa upotrebom proizvoda sa kiselinama, tako da, neka vas to ne brine. Nanosi se tupferom na očišćeno lice, blagim tapkanjem. Ja ga nanosim i ujutru i uveče, neposredno nakon umivanja, a nakon nanošenja tonika sačekam nekih 15-ak minuta pa tek onda nanesem kremu ili serum.

Mislim da je ovaj proizvod sjajan, zbog toga što su mi pore znatno čistije i suženije od kada ga koristim, a flekice od novih bubuljica brže nestaju. Ne mogu reći da mi je rešio problem sa kožom koji imam, jer je uzrok hormonski disbalans, i koristim druge proizvode kojima tretiram isključivo ovih nekoliko bubuljica koje se pojavile, ali sam zadovoljna time kako rešavam novonastale probleme. Bitno mi je da nove flekice zahvaljujući ovom toniku brže blede, dok i za one stare mislim da imam rešenje, o čemu ću vam pisati u narednim postovima. Koža je nakon upotrebe meka i glatka, i zaista samo reči hvale imam za ovaj proizvod.

Gde kupiti? Lipo kozmetika - www.lipocosmetics.co.rs
Količina: 150ml
Cena: 300din.
Sastav: Aqua, Glycolic acid, Lactic acid, Propylene glycol, Glycerin, Potassium hydroxide, Sodium citrate, PEG-40 Hydrogenated castor oil, Phenoxyethanol/Ethylhexylglycerin , Parfum
SHARE:

1 коментар

  1. Baš nameravam da ga uzmem. Poslali su mi uzorke svojih krema. Uzecu kremu AHA 15%. Jer one od 20 i 40 mogu samo saloni poručiti. Radila sam dva hemijska pilinga i nisam zadovoljna, čak su mi se pojavile nove crvene flekice gde je koristila hemijsku šmirglu. Tako da ću sada probati sa ovim.

    ОдговориИзбриши

© Klikni Da Ti Kažem. All rights reserved.
MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig