уторак, 13. фебруар 2018.

Alverde mineralni puder u prahu


Nisam pasionirani ljubitelj prirodne kozmetike, niti smatram da je dobar i kvalitetan svaki proizvod koji se deklariše kao prirodan, ali s vremena na vreme naiđem na zaista sjajne proizvode a samo im je plus to što imaju nešto prirodniji sastav.

Puderi za setovanje, bili oni u kamenu ili prahu traju mi zaista dugo te ih ne kupujem često i samim tim ne isprobavam mnogo različitih. Dugo godina sam u tu namenu koristila Rimmel Stay Matte koji je sjajno obavljao posao, ali ovaj put reših da isprobam neki mineralni u prahu, jer kažu da su takvi najpogodniji za kožu koja je sklona problemima. Stručnjaci kažu da su mineralni puderi namenjeni svim tipovima kože, pa i najosetljivijim. Navodno ne začepljuju pore, omogućavaju koži da diše i nisu teški


Alverde puder u prahu dolazi u klasičnoj, plastičnoj ambalaži karakterističnoj za većinu pudera ovog tipa. Ima vrlo blag i prijatan miris. Ne sadrži talk, a između ostalog sadrži belu glinu, biljne lipide i vitamin E. Vrlo sitno je mleven i jako je baršunast na dodir.  Moj je u nijansi 02 Natural, a postoji još jedna nijansa 01 Porcelain. Prekrivanje je izuzetno blago i boja je, bar na mojoj koži, jedva primetna. Njime matiram celo lice i zaista fino drži mašćenje pod kontrolom, i sasvim mi je dovoljan za sve prilike, koliko god dugo da držim šminku na licu. Ne mogu tačno reći nakon koliko vremena koža počinje da se masti, jer to zavisi od mnogo faktora, ali ne znam da li sam ikada, od kad ga koristim, imala potrebu da lice tokom dana dodatno matiram. Jako mi je bitno to što ne oksidira na koži, tj.ne menja svoju boju tokom dana, ne skuplja se u suvljim delovima i ne daje ružan izgled koži. Koristim ga u jako maloj količini, nikada ne preterujem sa njim i troši se jaaako sporo. Nakon nanošenja, koža je jako meka i baršunasta, i ne izgleda kao da imam previše šminke. Nije mi izazvao nikakve probleme na koži tako da sam jako zadovoljna njime jer ispunjava sve što očekujem od pudera u prahu.

Gde kupiti? Dm Drogerie
Cena: oko300- 400din.
Količina: 10g
SHARE:

Нема коментара

Постави коментар

© Klikni Da Ti Kažem. All rights reserved.
MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig