уторак, 08. новембар 2016.

Sephora Smoothing PrimerSvako ko ima masnu ili mešovitu kožu lica, susreo se sa problemom prekomernog lučenja sebuma kada masnoća u toku dana izbija na površinu i šminka ne izgleda lepo. Na sreću mnogo brendova je  u podlednje vreme izbacilo na tržište svoju varijantu prajmera za lice, tako da je izbor ogroman.
Ja sam izabrala za sebe Sephora prajmer za lice, koji ima zadatak da učini kožu baršunastom, da kontroliše lučenje sebuma, i da matira lice.

Uopšteno, svrha prajmera jeste da za zagladi, tj. popuni pore i sitne borice, takoreći da "fotošopira" ten, tj. da ga blago "bluruje" (zamuti), da učini da šminka lepše deluje na licu, kao i da stvori barijeru između šminke i kože i na taj način zaštiti lice.


Ovaj prajmer dolazi u bočici u koju staje 15ml proizvoda, što je izuzetno mala količina, ali mogu reći da se sporo troši i da mala količina ne treba da bude razlog da odustanete od kupovine, ako vam se sve ostalo u vezi njega dopada. Nema apsolutno nikakav  miris, niti boju, što je odlično. Dosta je gust, ima silikonsku teksturu i jako lepo se nanosi na lice. Ne oseća se na koži niti stvara neki neprijatan osećaj. Na bazi silikona je i nije komedogen, tj.neće zapušiti pore i stvarati bubuljice. Sam osećaj pod prstima je jako baršunast i kada se nanese na lice, ono na dodir postane pomalo kao pliš. Dakle, jako lepo zagladi pore, brzo se suši, nakon čega se može naneti tečni puder.


Pri nanošenju pudera imam osećaj da puder dosta lakše klizi i jako lepo se stapa sa kožom. Pore su jako umanjene, na nekim delovima gotovo nevidljive, te je po ovom polju apsolutno ispunio svoj zadatak.

Kao što sam prethodno rekla, svrha prajmera jeste da produži trajanje šminke, tj. da učini da sebum sporije izbija na površinu. Zaista primećujem da mi puder dosta duže traje. Kada nanosim Loreal Infallible 24h Matte puder tokom celog dana nemam potrebu da setujem lice. Bukvalno, ako izađem u podne iz kuće našminkana, uveče kada se vratim kući šminka je u jako dobrom stanju. Čak i kada malo masnoće izbije, šminka uopšte ne deluje ružno, lice ne deluje masno, već ima lep, prirodan sjaj. Međutim, to nije slučaj kada koristim Bourjois 123 Perfect puder. Tada mi je ipak potrebno bar jedno setovanje, ali i u ovom slučaju se sporije masti. Ne u meri u kojoj bih želela, ali zaista mogu zaključiti da mnogo zavisi i od pudera. Ako vam puder u velikoj meri ne odgovara, onda vam prajmer verovatno ne može u nekoj velikoj meri pomoći.


Takođe, primetila sam da dosta lakše skidam šminku, bukvalno sklizne sa lica zajedno sa prajmerom. Ono što je izuzetno važno jeste da mi ovaj proizvod nije stvorio nikakve probleme na licu, iako imam problematičnu kožu. Čak, imam utisak da mi je koža u boljem stanju, s obzirom da prajmer štiti kožu lica od šminke.

Gde kupiti? Sephora
Cena: oko 1200din.
Količina; 15ml
Sastav: Cyclopentasiloxane, Dimethicone Crosspolymer, Phenoxyethanol
SHARE:

Нема коментара

Постави коментар

© Klikni Da Ti Kažem. All rights reserved.
MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig